Back Bay Condo Gets a Dynamic New Look

Category: Press

back bay living room interior design

 

Elms Interior Design is pleased to have their redesign of an urban condominium in Boston’s Back Bay featured in New England Home. The design flaunts its spectacular Boston view and features a floor-to-ceiling hearth and some beautiful original art.

The design duo’s challenge was to wake the place out of its slumber. The owners had left behind a handsome traditional home and, although they didn’t want a repeat of the same, they envisioned a residence that reflected their good taste—something a dash more contemporary, for sure, but brimming with character nevertheless.

So Elms did what the best designers do: they listened carefully and then they sprang into action, shaking up the rectangular two-bedroom condominium from end to end. The heart of the home—the open-plan kitchen/dining/ living area—rocketed from quiet to stunning with the addition of a classic coffered ceiling meticulously crafted by Herrick & White Architectural Woodworkers from Cumberland, Rhode Island. And where a ho-hum wall had formerly stood its ground, the designers introduced a grand focal point: a floor-to-ceiling hearth clad in dreamy Athens Silver Cream travertine from Ann Sacks. They thoughtfully elevated the level of the firebox to ensure the heart-warming flames remain visible above the cocktail table, even when the owners sink into their John Mark sofa at the end of the day.

Read the full feature here.